Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“  je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Dani otvorenih vrata biti će održani u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine.

Želimo omogućiti zainteresiranoj javnosti da posjeti projektne lokacije, odnosno objekte i dobije priliku razgovarati s osobama koje su bile uključene u provedbu projektnih aktivnosti, a koje će im prenijeti svoja iskustva i pružiti uvid u proces odvijanja projekta. Ovakvim oblikom promocije javnost će dobiti bolji uvid u to na koji način projekti djeluju kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. Također, sve uključene institucije, ustanove i druge pravne osobe će u neposrednoj komunikaciji s građanima dobiti jedinstvenu priliku povećati svoju vidljivost u javnosti, dodatno se približiti potencijalnim korisnicima te na zanimljiv i interaktivan način promovirati svoje djelatnosti i usluge.

Ovim putem Vas pozivamo da, kao korisnici koji su uspješno osmislili i proveli projekt financiran iz fondova Europske unije, iskažete svoj interes za sudjelovanjem u „Danima otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ te da svojim primjerom poslužite kao motivacija i inspiracija svim budućim korisnicima koji svoje ideje žele financirati sredstvima iz fondova Europske unije. Način na koji ćete sudjelovati u ovom projektu ovisi o Vašim mogućnostima, a mi Vas potičemo da budete kreativni i uključite se organizacijom informativnih događanja na otvorenom, sportskih događanja, nagradnih igara, edukativnih radionica, predavanja, okruglih stolova, obilaska projekata ili nekim drugim aktivnostima.

„Dani otvorenih vrata lokalnih EU projekata“ bit će promovirani putem društvenih mreža i medijskih objava na nacionalnoj razini, a svi sudionici će dobiti potvrdu, odnosno certifikat kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje.

Molimo da svoje sudjelovanje u „Danima otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“ potvrdite putem elektroničkog obrasca na poveznici https://goo.gl/forms/AvuZF01XXv5QkpbZ2 najkasnije do 14. travnja  2017. godine. S obzirom da će se aktivnosti u sklopu navedenog događanja provoditi u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine, molimo Vas da u prijavi navedete željeni datum ili datume Vašeg sudjelovanja, način na koji biste željeli sudjelovati i kontakt osobu kojoj se možemo obratiti u vezi daljnje organizacije.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne prijedloge slobodno se obratite putem elektroničke pošte na adresu fondovi@mrrfeu.hr.