Predmet poziva je dodjela potpora male vrijednosti namijenjenih poticanju naukovanja za obrtnička zanimanja za razdoblje 2017. do 2018.g. za projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Ciljevi poziva su osigurati neposredno u gospodarstvu usvajanje ključnih vještina i kompetencija za obrtničkim zanimanjima, osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 5.000.000,00 HRK.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu u okviru ovog Poziva iznosi 15.000,00 HRK, a maksimalni je 150.000,000 HRK.

Intenzitet potpore do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuje u zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja, do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Projektne prijave se predaju u periodu od 1.8.2017. godine do 10.11.2017. godine.

Više informacija o ovom natječaju možete pronaći na web stranicama:  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta