Besplatni wi-fi na Tržnici i autobusnom kolodvoru

//Besplatni wi-fi na Tržnici i autobusnom kolodvoru

Besplatni wi-fi na Tržnici i autobusnom kolodvoru

Grad Sisak od danas se nalazi među gradovima koji svojim stanovnicima te posjetiteljima pruža uslugu besplatnog bežičnog pristupa internetu. Projekt su za Grad Sisak proveli Sisak projekti u suradnji s Gradskom tržnicom Sisak i Autoprometom Sisak, a tehničku realizaciju je izvelo poduzeće Albak. Projekt je vrijedan 30 tisuća kuna, a zainteresiranim građanima, turistima i drugim posjetiteljima nudi dvije pristupne točke na tržnici i autobusnom kolodvoru na kojima se mogu povezati na besplatnu WI-FI mrežu. Spajanjem na internet kod glavnog ulaza Gradske tržnice Sisak, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček označila je službeni početak ove usluge.

-Na ovaj ćemo način unaprijediti turističke potencijale grada, predstaviti ponudu grada jer čim se spojite na hot spot odmah idete na stranice Turističke zajednice grada Siska, ali ćemo sasvim sigurno i potaknuti građane da se što više služe autobusima Auto prometa i uslugama Gradske tržnice Sisak – rekla je gradonačelnica.

Ovo je tek početak, najavio je direktor Sisak projekata Julije Katančević kazavši kako bi tijekom sljedeće godine cijeli grad trebao biti pokriven besplatnim internetom za što je već počela priprema i izrada projekta za natječaj koji se očekuje početkom 2015. godine.

-Želja mi je da tijekom sljedeće godine besplatni bežični internet uvedemo i u naša ostala trgovačka društva i ustanove kako bi naši građani imali još bolju uslugu – dodala je gradonačelnica.

Uvođenjem WI-FI tehnologije u uži centar, grad Sisak dobiva identitet tehnološki naprednog grada koji svojim građanima pruža besplatnu međusobnu komunikaciju. Postavljanjem WI-FI tehnologije na dvije lokacije čini jedinstvenu WI-FI zonu besprekidnog pristupa mreži. Također osigurava se jednostavni pristup mreži mobilnim uređajima te je osigurano upravljanje i kontrola usluge bežičnog WI-FI pristupa, postignuta je sigurnost mreže, obuhvaćenog dijela gradske infrastrukture te sigurnost pristupa internetu i uslužnim aplikacijama.

Na predstavljanju ove usluge, prisustvovali su još i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir, zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić te direktori Gradske tržnice Sisak i Auto prometa Sisak Adelina Ivković i Željko Đeverlija.

By | 2014-12-29T13:36:21+00:00 29. prosinca 2014.|

Sisak projekti d.o.o.

Trgovačko društvo Sisak projekti d.o.o. osnovano je 2008. godine, a osnivač je Grad Sisak. Naša misija je stvaranje povoljnog okruženja i uvjeta za realizaciju poslovnih poduhvata unutar poslovnih zona u gradu i biti sveobuhvatna podrška rastu i razvoju gospodarske aktivnosti na području Grada Siska.

– Upravljanje EU projektima
– Edukacija i informiranje o mogućnostima financiranja Vaših projektnih ideja iz sredstava Europske unije
– Jačanje abpsorcijskih sposobnosti grada i trgovačkih društava u vlasništvu grada
– Izgradnja, organizacija i upravljanje poslovnim zonama razvijanje komunalne infrastrukture potrebne za osnivanje i razvoj MSP-a
– Edukacija i informiranje o mogućnostima financiranja Vaših projektnih ideja

– Izrada poslovnih, razvojnih i investicijskih planova
– Uspostavljanje suradnje s financijskim ustanovama
– Provođenje ili pomoć kod provođenja projekata čije je financiranje vezano uz Europsku uniju
– Izrada i obavještavanje stručne javnosti o mogućnostima ulaganja
– Potpora regionalnoj i lokalnoj samoupravi kod prijavljivanja na natječaje Europske unije
– Stvaranje pozitivnog potencijalnog investicijskog ozračja